Köpa Fastighet i Marbella | Marbella Dream Living

Köpa Fastighet i Marbella

Glöm inte att spara denna sida som bokmärke för snabb och enkel tillgång till de svar du behöver om att köpa fastighet i Marbella

Att köpa fastighet i Marbella, Spanien eller utomlands över huvudtaget kan nästan verka lite skrämmande men det är också en början på en ny spännande tid. Det finns dessutom många människor i Spanien med olika nationaliteter. Det finns svenska butiker som har det som svenskar annars kan längta hem till och ”svenska områden” där man alltid kan prata svenska med någon.

Köpprocessen börjar så fort du hittar den önskade fastigheten. Idag har vi modern teknik och kan söka upp mycket via vår dator på egen hand från ett anant land men vi finns även här för dig genom hela köporocessen och kan svara på alla dina frågor då vi har flera års erfarenhet gällande både att bo i Spanien men också att jobba i mäklarbranchen.

Är du ute efter att Köpa Fastighet i Marbella eller Costa del Sol?
Här har vi de första stegen för att komma igång!

Steg ett: Gör en lista

Det första steget bör vara att skapa dig en kort lista med 5 fastigheter eller färre som du är intresserad av i Marbellas urval här: Fastigheter i Marbella

Steg två: Kontakta Fastighetsmäklare

I detta steg kan det bli lite knepigt. Du kommer att behöva kontakta alla de olika mäklarna på din lista då det kan vara mäklare från olika fastighetsbyråer och kontrollera så att fastighetsmäklaren faktiskt är på Costa del Sol.

Problemet med att köpa fastighet i Marbella är att alltför många individer tror att det är lätt att vara en fastighetsmäklare på Costa del Sol. Många påstar sig vara ”mäklare” då högsäsongen verkligen börjar här nere – vanligen före sommaren. Så det du vill vara säker på när du ska köpa fastighet i Marbella är du inte har att göra med en påstådd agent som arbetar med en mobiltelefon ur bakluckan på sin lyxbil.

Step 3 i köpprocessen: Läs ”Om oss” på hemsidan
Att åka till Marbella för att titta närmre på fastigheter som man eventuellt vill köpa är tidskrävande och du vill inte slösa tid på oseriösa personer som utser sig för att vara mäklare som inte är det. Vårt tips är att gå in på respektive hemsida och läsa under ”Om oss”. Här är det bra att kolla efter en adress till ett kontor och efter ett fast hem-nummer till kontoret. Finns inte en adress eller man endast kan nå företaget via ett ett mobilnummer så ringer det varningsklockor.

När du har konstaterat att mäklarbyrån faktiskt existerar kan du börja planera in möten med fastighetsbyrån för att arrangera visningar för de fastigheter du eventuellt vill köpa. Även om du har sett bilder på fastigheten tidigare så kommer du få en helhetsbild när du ser det på riktigt.
Du vill se så att det inte finns nyproduktion på gång som ska byggas och väsnas runt din fastighet eller se de mindre bra sidorna av fastigheten som kanske inte fanns med på bilderna på internet.  Om du letar efter ett hem att njuta av som pensionär, ha det som ett semesterboende eller en investering som du tänker hyra ut delvis så är detta viktiga saker att kolla upp på plats för allas trevnad.

 • Se till att inget nytt och stort byggs för nära så att det stör
 • Se till att urbaniseringen är färdig
 • Se till att fastigheten är komplett och redo att flytta in i

Vi lovar att ingen kommer att göra narr av dig om du bockar av din egen checklista.
Vi jobbar och bor själva på Costa del Sol så vi förstår dig helt och hållet!

Det bästa alternativet när man överväger att köpa fastighet i Marbella, Spanien

Vi skulle inte vara så bra på vårt jobb om vi inte nämnde ett slutligt och viktigt tips för bästa köpupplevelsen.
Vi rekommenderar att du söker upp en kvalificerad och erfaren fastighetsmäklare på Costa del Sol som känner till området och som varit i branchen länge.

Det finns faktiskt flera fantastiska mäklare på Costa del Sol. Vissa har varit mäklare flera år, och är experter. Dra nytta av deras erfarenhet som säkert kan skynda på saker och ting.

När du letar efter en Fastighetsmäklare i Marbella, titta efter:

 • År av erfarenhet
 • En god kännedom om fastigheten och området
 • En byrå som strikt följer lagar och regler
 • Någon med referenser
 • Har god förståelse för den spanska fastighetsmarknaden
 • En god förståelse av jämförbar försäljning
 • En fastighetsförmedling som inte har några problem med att dela provision om de inte har det du söker inom sitt eget urval.

Den sista punkten innebär att, byrån eller fastighetsmäklaren i Marbella inte har några problem med att samarbeta med andra fastighetsmäklare i Spanien för att hitta ditt drömboende.

Behöver man en advokat när man ska köpa fastighet i Marbella?

Denna fråga kommer inte upp speciellt ofta även om det alltid rekommenderas att en advokat finns med för frågor.

Du behöver inte nödvändigtvis hitta en på egen hand. Väletablerade och kvalificerade fastighetsbyråer i Marbella har redan en advokat på företaget eller kan  rekommendera en de har haft ett nära samarbete med i flera år.

Anledningar till varför du bör anlita en advokat innan köpprocessen

En kvalificerad advokat i kombination med en kvalificerad finansiell rådgivare kan hjälpa dig att hantera skattefrågor. Skattereglerna i ett annat land kan ta tid att lära sig och du vill verkligen inte göra några misstag som kan komma att missgynna dig i framtiden. När det slutliga beslutet har fattats om att köpa fastighet här i Spanien, skapa en relation med en advokat när du är i Marbella som kan hjälpa dig en hel del. Det sista du vill göra är att konsultera på långa avstånd för att undvika alla missförstånd.

Här är en lista som gör köpprocessen smidig:

 • Ha en advokat
 • Ordna ett NIE nummer
 • Ha ett spanskt bankkonto öppet och redo för användning

Har du det ovanstående redo för att göra en omedelbar insättning, kommer köpprocessen i Spanien bli så mycket lättare för dig.

Här är en överblick av köpprocessen i punktform:

 • Fastigheten är vald och villkoren har överenskommits
 • Det skrivs avtal mellan de båda parterna
 • 10% av köpeskillingen ska betalas vid denna tidpunkt
 • Efter slutförandet av försäljningen, undertecknas en handling av fortskaffningsmedel, känd i spanska som ”escritura Pública”, av båda parter framför den spanska Notarius Publicus

  Köpa Fastighet i Marbella. Det juridiska – Snabba F&S

  F: Måste man utse en notarie?
  S: Ja. Det är notarien som intygar handlingen som ett registrerad offentligt dokument

  F: Vem är ansvarig för advokatkostnaderna?
  S: Enligt lagen: 80% säljaren och 20% av köparen.

  Därför rekommenderar vi en advokat: att utse en lokal advokat som talar köparens språk kommer att hjälpa dig.
  Han eller hon kommer också att råda köparen om alla aspekter av investeringen.
  Advokatens avgifter är vanligtvis omkring 1% av inköpspriset för fastigheten. 

  F: Hur stora är mäklarkostnaderna? 
  S: Detta beror på regionen du gör köpet i men kan också bero på vilken typ av fastighet. Förnuftet säger att om det gäller en lyxfastighet med ett begärt pris på över 1,5 miljoner euro, kommer provision vara betydligt högre.

  I vissa fall kan en fast avgift fastställas och avtalas mellan säljare och mäklaren. Man kan också anlita en besiktningsman som kan undersöka fastigheten. I det fall skulle köparen betala mäklarbyrån för det utförda arbetet.

  Viktiga frågor & svar gällande Spanska Skatter:

  F: Finns det en skatteöverföring? 
  S: På nyproducerade fastigheter finns det moms ( ”IVA”) som debiteras med 10% av värdet, plus 1,5% stämpelskatt. Detta betalas av köparen. På kommersiella lokaler och garage (inte bifogas till ett hem) som köps direkt från en utvecklare eller byggare, är moms 21% plus 1,5% stämpelskatt

  Vid återförsäljning görs en överlåtelseskatt enligt följande:

  Skattesats* Skala: Återförsäljning Garage icke anknutna till fastigheten (max 2)
  8% Upp till 400.000€ Upp till 30.000€
  9% 400.001€ – 700.000€ 30.001€ – 50.000€
  10% Från 700.001€ Från 50.001€

  MOMS & Stämpelskatt – 10%

  • Villor, lägenheter eller ett garage som är anknutet till en lägenhet eller villa där försäljaren är en utvecklare eller en  näringsidkare för varumärkes nya fastigheter. Om det är första försäljningen eller återförsäljning av en fastighets tomter, och den första försäljningen av nya lokaler där säljaren är en utvecklare, promotor eller stadigvarande näringsidkare eller ett företag. – 21% + 1.5%

  Notarie & Fastighetens registreringsavgifter  – +/- €3,000 

  Kostnderna ökar enligt antalet sidor eller lagfartens komplexitet och fastighetens värde.

  Kommunal mervärdesskatt – så lite som ett par hundra euro.
  Till exempel, på en fastighet med en hel del mark som inte har bytt ägare på många år, kan kostnaderna gå upp till tusentals. Det är en skatt vid rådhuset baserat på ökningen av indexvärdet på en fastighet mellan årens inköp till försäljningsåret. Denna skatt motsvarar i sin tur, till säljaren som är ansvarig för betalningen, om inte annat förhandlas.

  Officiella kostnader 

  De totala offentliga kostnaderna för att köpa en konstruerad bostadsfastighet bör ligga runt 10-11% för återförsäljning av fastigheter eller cirka 12% för nya fastigheter om moms betalas på inköpspriset, plus advokatkostnader.

  De totala offentliga kostnaderna i att köpa en konstruerad bostadsfastighet, hamnar normalt mellan 10-11% för återförsäljning eller runt 12% för nya fastigheter. Om moms betalas på inköpspriset, och inkluderar de vanliga 1% av advokatens avgifter.

  Sist men inte minst – Varför du ska kontakta Marbella Dream Living innan du Köper Fastighet i Marbella

  Fördelen med att anlita en kvalificerad fastighetsmäklare för att hjälpa dig med köpsprocessen är verkligen att rekommendera. Vi kan hjälpa dig att förhandla om priset. Detta är ett område som vi är experter på och med över 25 år på Costa del Sol, känner vi till marknaden mer än många andra här.

  För att få bästa möjliga affär måste grundliga undersökningar göras för att se till att du inte hindras pga kostnader. En sak som är mycket viktig att komma ihåg är om ditt erbjudande är för lågt, kommer det inte att engagera något intresse hos säljaren – detta kan visa sig vara kontraproduktivt och vi vill inte slösa din tid.

  MDL’s erfarenhet omfattar många saker och detta inkluderar ledande erbjudanden. I grund och botten, vet vi exakt hur man får leverantörers / säljares uppmärksamhet. Vill man göra detta ensam finns här några enkla regler:

  • Gör ditt erbjudande skriftligt om det är möjligt
  • Deposition bör tas upp och diskuteras eller förhandlas
  • Berätta vad du förväntar dig, och tala om vad du förväntar dig i själva inköpspriset (t.ex. möbler, inredning, etc.) Kontrollera att all teknisk utrustning och apparater är i gott skick.

  Den advokat som du väljer kan också vara till stor hjälp vid förhandlingsstadiet. Han eller hon kan se till att villkor uppfylls, och framför allt att allt blir klarlagt.

  Slutsatsen

  Även om vi har gått igenom en hel del på vår ”köpa fastighet i Marbella”-guide, är det i slutändan en enkel process. Att göra en grundlig eftersökning är allt du behöver innan du kommer hit för att äntligen köpa ditt drömhem.

  Kom ihåg att en bra fastighetsmäklare är nyckeln till en lyckad affär. Med någon som kan och förstår fastighetsmarknaden, kan processen bli ännu enklare. Det bästa med det är att du kan flytta till solen snabbare än du trodde!

©2021 Marbella Dream Living | Designad och underhållen av Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account