Sälja Din Fastighet i Marbella | Marbella Dream Living

Sälja Din Fastighet i Marbella

Ska du Sälja Din Fastighet i Marbella?

Oavsett om ska flytta till en annan stad, ett annat land eller uppgradera din fastighet till något större och bättre i Marbella, är det första steget att sälja din nuvarande fastighet i Marbella innan du kan gå vidare.

På Marbella Dream Living behandlar vi både försäljning och köp av fastigheter över hela Costa del Sol. Oavsett om din fastighet är en 2-rums lägenhet i Nueva Andalucia eller en 10-rums villa i Puerto Banus, har vi erfarenhet och kunskap att guida dig genom hela processen och göra det till en enkel och trevlig upplevelse snarare än en stressande och förvirrande mardröm!

Att sälja din fastigheter i Marbella behöver inte vara svårt. Om du erbjuder rätt pris och är beredd att göra några enkla och ekonomiska renoveringar, kommer din fastighet att sälja snabbare än dina grannars.

Här kommer några tips på hur du säljer din fastighet i Marbella snabbare och med minsta möjliga ansträngning.

Våra marknadsföringsstrategier för att hjälpa till att sälja fastigheter i Marbella

När du börjar sälja fastigheter i Marbella, eller på Costa del Sol, så behöver ta varje möjliga chans för att lyckas.

För att vara förberedd rekommenderar vi alla våra säljare att: 

 1. Maximera vad de har – ta fram det bästa
 2. Fokusera på att se till att det första intrycket blir en positiv upplevelse

Det handlar om den subtila psykologin att visa ditt hem som attraktivt och lockande som kretsar kring ljus och rymd, ”känsla” och atmosfär.

Bästa tipsen på vad du kan göra med mycket liten investering: 

 • Gör av med röran i ditt hus, less is more!
 • Städa upp i trädgården och plantera några färgglada växter på uppfarten
 • Använd endast vanliga och neutrala färger om du funderar på att måla i fastigheten
 • Tvätta gardiner och placera doftljus i varje rum så det doftar trevligt och fräscht
 • Putsa fönstrena! Du skulle bli förvånad över vilken skillnad det gör med rena fönster och klar utsikt!
 • Sätt små blomsterarrangemang i varje rum. Det ger känslan av en välkomnande miljö (falska blommor fungerar också, bara se till att de inte är dammiga och alltför klibbiga!)
 • Ta bort alla personliga tillhörigheter såsom bilder, barnritningar och alla dessa små prydnadssaker du har samlat på dig under dina resor. När någon tittar på din fastighet vill de föreställa sig att leva i den, och det är svårare att göra detta när din personliga prägel fortfarande är synlig i fastigheten.
 • Gör mindre reparationer. Gå igenom ditt hem och fixa småsakerna som att måla sprickan i väggen, fixa alla glödlampor och ersätta trasiga golvplattor
 • Städa upp i badrummet! Det är lustigt hur många människor det är som gör sina hem fina men glömmer att ta bort tandkrämen och borsten på badrumsvasken! Se till att badrummet är fritt från personliga saker, sätter de i en låda i badrumsskåpet så att du kan fortsätta använda det, men gömmer undan det när dina potentiella köpare kommer.
 • Skriv några ”informationsblad” om anläggningen som t.ex. där den närmaste busshållplats ligger, vilka butiker som finns i området, vad anmärkningsvärdet är i området, sevärdheter, skolor etc. Skriv ner det som man vill veta när man bor i denna i fastigheten. Lämna det på matbordet och ge en till varje besökare. De kommer att uppskatta den personliga gesten. 
 • Rengör din pool. Se till att det ser inbjudande ut och att vattnet ser fräscht och rent ut. Se till terrassens möbler har kuddar och rulla ihop en handduk vid foten av varje solstol. Gör så att dina besökare känner att de vill hoppa i poolen nu på en gång!
 • Dekorera ditt kök. Ta bort alla dina köksredskap, alla kastruller och stekpannor du brukar ha på spisen och håll kökets yta helt tomt (lämna endast kvar en korg med citroner och apelsiner för inredningens syn naturligtvis!). På så sätt kan dina potentiella köpare föreställa sina egna redskap i köket och dessutom blir köket större för ögat! Och glöm inte kylskåpsmagneterna … ingen vill se dem!
 • Har ditt hem en fantastisk utsikt över bergen eller havet, men hindras av massiva träd som du aldrig brytt sig om att hugga ner?? Hugg ner dem! Det kan vara den avgörande biten i era förhandlingar!
 • Har du grannar med tonåringar som gör en hel del oväsen när de kommer tillbaka från skolan varje eftermiddag? Se till att du schemalägger visningarna endast när de inte är omkring. (Det är lite styggt, men du har vant dig vid dem och så kommer de nya ägarna att göra, dessutom… kommer de att växa upp snart nog!)
 • När besökarna kommer, stäng av  TV:n och se till att diskmaskinen / torktumlare / tvättmaskin eller andra maskiner som gör buller är avstängda så att de kan uppskatta lugnet i ditt hem.

Försäljning av fastigheter i Marbella kräver också en detaljerad kunskap, förberedelse, beslutsamhet och konstant, daglig uppmärksamhet. Marbella Dream Living har erfarenhet och kunskap att föra ihop säljaren och köparen.

Vår proaktiva affärsstrategi innehåller en av de mest ledande fastighetswebb portalerna i Europa, vilket gör det möjligt för oss att marknadsföra och sälja ditt spanska hem internationellt.

Med över 90% av de potentiella köpare och investerare används onlineresurser för att hitta en fastighet i Spanien, vilket ger vårt stora online-marknadsförings nätverk den exponering som behövs för att hitta den perfekta köparen för din spanska fastighet på kortast möjliga tid.

Topp tips för att säkerställa att din fastighet syns på nätet:

Bra bilder är viktigt!

Det är bättre att ha 10 fantastiska bilder än 20 bilder som inte säger så mycket om fastigheten. Undersökningar visar att fastigheter med professionella bilder tittas på 90% fortare än fastigheter med medelmåttiga bilder eller inga bilder alls.

Skapa en virtuell upplevelse

Många fastighetsköpare, särskilt i Marbella, kommer från en annan del av landet och i fallet med hela Costa del Sol,  kommer de vanligtvis från en annan del av världen. Det första intrycket de kommer att få av din fastighet är genom att se det på nätet.

Du kan ge dem känslan av att vara i din fastighet genom att ge dem en virtuell rundtur i ditt hem. En 360º tur kommer att ge dina potentiella köpare känslan av att de är inne i ditt hem och kan titta på varje rum från varje vinkel.

Gör en Video

En kort introduktionsvideo på din fastighet säger mer än tusen ord. Du kan börja med några bilder av det område där din fastighet ligger, lokala restauranger, golfbanor, kommunala pooler etc, och sedan ett par bilder inifrån huset. Visa inte varje rum, lämna något åt fantasin och få att kunden ringa för ett besök för att de vill se resten.
Lägg till en berättarröst till videon som förklarar vissa funktioner i fastigheten och lägg till någon avkopplande bakgrundsmusik ! Du har nu gjort en professionell presentation av ditt hem själv som du kan vidarebefordra till vänner, dela på sociala medier och skicka till potentiella köpare.

Energi Certifikat

Efter det kungliga dekretet från den 1 juni 2013 är det nu obligatoriskt för fastighetsägare i Spanien att ha ett energicertifikat.

 

MDL har officiellt godkända tekniker som kan hjälpa till att skaffa detta certifikat men naturligtvis är det ett fritt val vem man vill välja. Vad som är viktigast är att fastigheten har ett certifikat så fastighetsmäklaren är tillåten att sälja eller hyra ut fastigheten. Utan certifikat, kan fastigheten inte släppas ut på marknaden.

 

Bästa tipsen gällande att Sälja Fastighet i Marbella

MDL tipsar om hur du kan sälja ditt Spanska hem.

Några av tipsen nedan kan vara självklara, men om du kan bocka av varje steg så har du garanterat en bättre chans att sälja fastighet i Marbella snabbare än någon annan fastighet.

Pappersarbete 

Ha alla dina fastighetsrelaterade papper tillhanda – en uppsättning av kopior förberett för oss att ta med tillbaka till vårt kontor.

Räkningar 

Se till att alla dina räkningar (verktyg, fastighetsskatt, gemensamma avgifter, sophämtning, osv), betalas och ta kopior av alla kvitton till fastighetsmäklaren.

Tillgänglighet 

Var tillgänglig för visningar. Om du verkligen vill sälja, har du inte råd att missa en enda möjlighet.

Nycklar

Stäng oss inte ute! Om du ska iväg, vänligen ge oss en uppsättning nycklar eller tala om för oss vart vi kan hämta dem.

Utseende

Visa ditt hem från den bästa sidan! Se till att det är i sitt finaste skick för varje visning.

Ommålning 

Om din fastighet har sett bättre dagar, kanske det är dags att överväga viss renovering.

Realistiskt värde 

Var realistisk och ärlig om det pris du vill kunna sälja till. Berätta vad du har i åtanke. Vi kommer då att göra våra marknadsundersökningar och ge råd på det pris vi realistiskt sätt skulle kunna begära.

Ibland kan det önskade beloppet vara lägre men i vissa fall också högre! Låt våra experter göra ett utlåtande och guida dig till det perfekta utgångspriset.

Om din fastighet är i behov av ett nytt kök och du har ekonomi att renovera det så rekommenderar vi att du gör detta före försäljningen.

Ett enkelt kök värt 3000 € kan tillägga över 10,000 € mervärde på din egendom, så det är definitivt värt att investera i om du har pengar.

Lämna det till experterna

Vi kan inte understryka detta nog! När det gäller att sälja fastigheter i Marbella, så överlämna det till oss experter. Detta då du kommer få det bästa erbjudandet och vi inte vill att du ska stressa över processen.

Du har ett känslomässigt engagemang för ditt hem, oavsett om du tänker på det eller inte, och detta kan försvåra försäljningen.

Realtor Showing Mature Couple Around House For Sale

Dina potentiella köpare kanske besöker din fastighet och ger en kommentar gällande den föråldrade tapeten som din gammelfarfar hjälpte dig att sätta upp. Detta ger dig garanterat en dålig känsla då du vill försvara det hela och det kan försvåra din position som i sin tur inte hjälper besökaren att fatta några köpbeslut.

Det bästa är att fastighetsmäklaren tar hand om visningarna medan du gör något ärende så länge så att de potentiella köparna kan ställa vilka frågor de vill utan att förolämpa någon och inte känna sig dumma när de diskuterar hur de kan förbättra hemmet till sin livsstil.

En fastighetsmäklare anser att när en besökare börjar föreställa sig hur de kan ändra om i hemmet till deras egna önskemål, är försäljningen redan halvvägs!

På Marbella Dream Living vet vi att det inte är en enkel uppgift att sälja Fastigheter i Marbella, men det kan göras mycket enklare om du följer ovanstående råd. Naturligtvis, kan du få en personlig uppfattning om din fastighet i Marbella om du önskar genom att kontakta oss  och ordna en kostnadsfri konsultation om din fastighet och försäljningsteknik som vi skulle kunna använda för att sälja din bostad fortare, i Marbella.

©2021 Marbella Dream Living | Designad och underhållen av Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account