Stark Fastighetsmarknad i Spanien

Stark Fastighetsmarknad i Spanien

Stark Fastighetsmarknad i Spanien

Världen må gå igenom några politiska osäkerheter just nu, men med en positiv utveckling under 2017 förväntas en stark fastighetsmarknad i Spanien. BBVA Research, som är den analytiska uppdelningen av den globala banken, förutspår en ökning av fastighetsaffärer till 6,5% under det kommande året, vilket är goda nyheter för privatpersoner samt företag som bygger nya fastigheter. BBVA analytiker förutspår också att det kommer att finnas en genomsnittlig prisökning på 3,5% över den spanska fastighetsmarknaden.

Det är goda nyheter, särskilt eftersom Spanien inte har varit immun mot sina egna politiska osäkerheter tills nyligen, med två val och mycket debatter över vem som egentligen skulle leda regeringen. Effekterna av det brittiska ”Brexit” har ännu inte visat sin påverkan men det är klart att de av oss som arbetar i Marbella med fastigheter har inte övergett vår stora kärlek till Spanien under loppet av denna sommar. Samtidigt som vi inte kan förutsäga exakt vad som komma skall, verkar det troligt att britterna kommer att fortsätta att investera i semesterboende här. Dessutom har det skett en ökning av européer som flyttat hit under 2016 eftersom det är en fantastisk plats att bo och arbeta på.

Nordeuropa leder vägen

Särskilt på grund av den moderna nyproduktionen som verkar vara populärt på den svenska, norska och finska marknaden. Nordeuropéerna har ett gott öga på nyproduktion & nyproducerade fastigheter snarare än återförsäljning som är mer populärt på den engelska och franska marknaden.

Positiv tillväxt på Spaniens Fastighetsmarknad

BBVA analytiker tror att nästa års positiva tillväxt speglar en ”förnuftig och stabil tillväxt” av Spaniens ekonomi, som har hyllats som en av de starkaste i euroområdet i år. De har även satt en siffra på antalet transaktioner och uppskattar att 475.000 kommer att äga rum. Stark Fastighetsmarknad i Spanien Den inhemska marknaden återtar lite mark efter det drabbade slaget av lågkonjunkturen och den utländska efterfrågan ökar från kinesiska och amerikanska köpare, liksom skandinaviska investerare. Kineser ch Amerikaner har alltid köpt fastigheter i Spanien men det är först nu under en stor tillväxt som de blir en viktigt grupp.

Förtroendet för fastighetsmarknaden blir större då fler nya fastigheter byggs och BBVA rapporten tyder på att 70.000 nya licenser av nybyggnader kommer att utfärdas 2017, vilket motsvarar en 40% ökning av antalet utfärdade under år 2015-2016. Detta bidrar till en stark fastighetsmarknad i Spanien.

Tillbaka till Fastighets-boom!

Det är också viktigt att påpeka för potentiella köpare att även om bank experter förutspår en prisökning med 3,5% på fastigheter kan denna ökning i själva verket nå priserna som de låg på år 2004. I själva verket är detta en återgång till pre-boom i fastighetsvärden. Majoriteten av ekonomi- och fastighetsexperter är övertygade om att det inte blir några plötsliga prishöjningar som de upplevde under 2005, då konsumentens tillgång till krediter och inteckningar uppblåstes i fastighetsvärden till svindlande proportioner. Dessa dagar är över och det finns ingen anledning till ha panik över det.

Det vi kan förvänta oss är en stadig tillväxt, i synnerhet när räntorna verkar att förbli låga, vilket bidrar till att upprätthålla en ekonomi på en hanterbar nivå. Till dessa goda nyheter säger BBVA att tillväxten av nya arbetstillfällen i Spanien under 2017 ska uppgå till 800.000 strecket, vilket är goda nyheter för Spanien och för den spanska fastighetsmarknaden.

Även om det alltid kommer att finnas jämmer och elände, är denna analys av den spanska fastighetsmarknaden för 2017 precis den typ av positiva nyheter som vi vill höra och tyder på att nästa år kommer att bli ett bra år med en Stark Fastighetsmarknad i Spanien.

©2020 Marbella Dream Living | Designad och underhållen av Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account